stichting slaag altijd

briefing.

stichting slaag altijd is een initiatief dat in 2015 is begonnen om schooluitval tegen te gaan in amsterdam nieuw-west. een grote groep jongeren vindt geen aansluiting in onze maatschappij en vallen zo al heel vroeg buiten de boot. daarnaast is het opleidingsniveau in nieuw-west gemiddeld veel lager dan de rest van amsterdam. door middel van professionele begeleiding van bevoegde docenten, doctoren, ingenieurs en andere professionals uit de buurt wilt stichting slaag altijd kinderen stimuleren en ondersteunen in hun schoolcarrière/studieloopbaan. 

stichting slaag altijd heeft een enorme groeispurt doorgemaakt en heeft ons benaderd om een nieuwe huisstijl te ontwikkelen. dit hebben wij met beide handen aangepakt. we geloven in de missie en visie van deze stichting en wilden een merk neerzetten dat past bij de kwaliteit die geleverd wordt.

het merk.

in verschillende oriënterende gesprekken met de klant, hebben we een strategie bepaald voor het merk. de doelgroep zijn ouders met kinderen die op de middelbare school zitten. de stichting moet een moderne feel uitstralen en uitspringen van de klassieke stichtingen. het is ten slotte een jonge organisatie en werkt dat samenwerkt met jongeren. 1 + 1 = 1.

om deze doelgroep aan te spreken, hebben we gekozen voor een warm en vertrouwd kleurschema. rood en oranje werken harmonieus samen en past samen met het beeldmerk perfect binnen de missie van de stichting. dit hebben we doorgezet in een de vormgeving van de website. de website heeft als een belangrijkste doel om inschrijvingen te verwerken en die hebben wij geïmplementeerd. ook zijn donaties enorm belangrijk voor non-profit organisaties, dus hebben we een donatie-module toegevoegd aan de website. ook hebben we tot slot prachtige opgavebundels vormgegeven

voor onze stichting zochten we een lange tijd naar een geschikte partner voor de rebranding en website. deze hebben we gevonden met spodi. onze wensen en eisen zijn omgezet in krachtige merkuitingen. wij zijn trots op het resultaat en kijken uit naar een langdurige samenwerking. 

anouar el haichar – eigenaar stichting slaag altijd